تاثیر دامنه در سئوReviewed by Admin on Feb 24Rating: 5.0

چندی پیش درباره سخنان آقای مت کاتز یکی از مهندسان ارشد گوگل پیرامون اهمیت تعداد صفحات بیشتر در وبسایت ها مقاله ای منتشر کردیم. در این مطلب اما می خواهیم با توجه به سخنان اخیر آقای کاتز به تعریف و دلیل اهمیت زیاد قدرت دامنه یا domain authority بپردازیم.

آقای کاتز چندی پیش مطلبی را عنوان کرد که به عقیده بسیاری نوید بخش پایان عمر یک عصر بود. وبلاگ نویسی مهمان یا guest blogging یکی از آخرین ترفندهای تقریبا مبهمی بود که شخص بوسیله آن می توانست رنگ خود را بهبود ببخشد، اما طبق سخنان آقای کاتز مشخص شد که دیگر چنین اتفاقی نخواهد افتاد. اگرچه موضع سختگیرانه و جدید گوگل در این باره، بسیاری از افراد حاضر در صتعت سئو را نگران کرده اما بسیاری هم از سخنان جدید آقای مت کاتز مبنی بر محدود کردن یکی از آخرین ترفندهایی که سئوکار های متقلب و بی قانون از آن برای سود و منفعت بیشتر خود استفاده می برند، به وجد آمده و شدیدا از او حمایت می کنند. هم اکنون برای اولین بار از تولد اینترنت، زمین بازی برای همگان برابر شده است. از این به بعد وبمسترهایی که وقت و تلاش زیادی بروی طراحی، ایجاد جوامع آنلاین و همچنین تولید محتوای با کیفیت می گذراند، استاندارد جدید این صنعت را تعریف خواهند کرد.

قدرت دومین چیست؟

قدرت دومین یا domain authority معیاری برای سنجش قدرت نام یک دومین و همچنین یکی از فاکتورهای مهم رنکینگ موتورهای جستجو است. قدرت دومین بر اساس سه فاکتور سنجیده می شود: سن، محبوبیت و اندازه.

جالب است بدانید که در حقیقت این بنبیان گذاران وبسایت بزرگ موز یا Moz.com (وبسایتی که در زمینه سئو فعالیت می کند) بودند که به معیار DA (Domain Authority) یا قدرت دومین اعتبار بخشیدند. الگوریتم سرچ وبسایت موز کیفیت و قدرت دومین هر سایت داده شده را براساس ترکیب های پیچیده از فاکتورهای مختلف می سنجد. این فاکتورها هم شامل مواردی می شوند که به درون سایت ربط دارند و هم عواملی که در خارج سایت هستند. برای مثال عاملی مانند تنوع دومین های بک لینک، لحاظ شده و براساس نمره ای بین 0 تا 100 سنجیده می شود. یک وبسایت تازه تاسیس برای مثال نمره 0 خواهد داشت در حالی که یک وبسایت قدرتمند و قوی می تواند نمره 80 از 100 داشته باشد. قدرت دومین به آنهایی که در زمینه تجارت آنلاین فعالیت می کنند یک معیار خوب برای سنجیدن کیفیت ظاهری هر وبسایتی است.

بررسی تکنیکی قدرت دومین

قدرت دومین، به زبان ساده معیاری برای ارزیابی توانایی یک سایت در رتبه بندی سرچ گوگل است، هرچه امتیاز این معیار بیشتر باشد، سایت وضعیت بهتری در رتبه بندی گوگل خواهد داشت. قدرت دومین براساس داده هایی از وب ایندکس موزاسکیپ پایه ریزی شده و شامل شمار لینک ها، امتیازهای موز رنک (MozRank)  و موز تراست (MozTrust) و همچنین ده ها فاکتور دیگر می باشد. در این تکینک از یک مدل یادگیری ماشینی استفاده می شود که با پیش بینی خودش، بهترین الگوریتم رنکینگ را از بین هزاران وبسایت رقیب در نتایج جستجو ((search results، پیدا می کند. این وبسایت ها، رقبایی هستند که ما احتمال می دهیم با آنها رقابت مستقیم در رتبه بندی داشته باشیم.

به توصیه بسیاری از متخصصان، بهترین راه برای بهبود کلی سئو سایت، ترکیب قدرت صفحه یا page authority با قدرت دومین بعنوان دو معیار مقایسه ای عالی است. ترکیب این دو معیار در تحقیقات مربوط به نتایج سرچ  بکار گرفته شده مشخص می کنند چه سایت ها یا صفحه هایی، قدرت و اهمیت بیشتری از لحاظ لینک پروفایل نسبت به سایت ها یا صفحه های دیگری دارند. در حالی که معیارهای دیگری مانند موزرنک محبوبیت یک لینک خام را مشخص کرده و شمار لینک ها نیز تعداد خام صفحه ها و سایت های لینک شده را نشان می دهد. اما اعداد و ارقام مربوط به قدرت یا authority معیارهای با ارزشی هستند که به سوال هایی مانند این که “لینک های یک صفحه از نظر بهبود شرایط رنک بندی گوگل چقدر خوب و قوی هستند” پاسخ می دهد.

در چه جاهایی می شود قدرت دومین را ارزیابی کرد؟

هم اکنون معیار قدرت دومین بروی ده ها پلتفرم تجارت آنلاین و همچنین سئو مورد استفاده قرار می گیرد.

شما می توانید با استفاده از ابزارهایی مانند Open Site Explorer،  MozBarیا نوار ابزار رایگان موز، به اندازه گیری قدرت دومین خود بپردازید. وبسایت موز معیارهای قدرت سنجی را بروی تمام عملیات های تحلیلی بکار می گیرد، بعلاوه api موز بنام Mozscape نیز به همین صورت عمل می کند. البته بغیر از وبسایت موز می توانید از وبسایت های معروف دیگر مانند Websiteseochecker.com نیز استفاده کنید.

بهترین تمرین سئو در این زمینه

حتما این سوال برایتان پیش آمده که چگونه بروی این معیار تاثیرگذاری داشته باشیم؟

برخلاف سایر معیارهای موجود در سئو، تاثیر گذاری مستقیم در قدرت دومین سخت تر و چالش برانگیزتر است. چرا که از مجموع چندین معیار دیگر از قبیل MozRank، MozTrust، link profile و سایر عوامل دیگر تشکیل شده که هر کدام بروی نمره این معیار نقش بسیار موثری دارند. التبه این کار دلیل مهمی دارد، همانطور که در بالا گفتیم، قدرت دومین معیاری است که مشخص می کند یک سایت چقدر در گوگل یارای رقابت با رقیبان را دارد. از آنجایی که گوگل فاکتورهای زیادی را در جستجوهای خود لحاظ می کند، معیاری هم که باید قدرت دومین را اندازه گیری کند از فاکتورهای زیاد تشکیل شده باشد.

بنظر بسیاری از متخصصان، بهترین راه برای دست بردن در این معیار، بهبود همه جانبه سئو سایت است. خصوصا باید بروی موضوع لینک پروفایل که خود تاثیری مستفیم بروی موز رنک و موزتراست دارد توجه ویژه ای شود. همانطور که حتما می دانید لینک پروفایل را باید از طریق گرفتن لینک های بیشتر از صفحات دارای لینک بالا و باکیفیت بهبود بخشید. تنها از این دو طریق است که می توانید به صورت مستقیم قدرت دومین خود را کنترل کرده و بهبود ببخشید.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *