AMP چیستReviewed by ali khazraei on Jan 19Rating: 5.0AMP چیستایجاد نسخه amp سایت در این آموزش از سایت اکسپرت سئو

AMP چیست و نحوه ایجاد آن به چه شکل است؟

در ابتدای سال 2016 غول دنیای جستجو ابزار جدیدی به اسم AMP را معرفی کرد. با در نظر گرفتن حجم استفاده از گوشی‎های همراه، تعداد کاربرانی که برای یافتن اطلاعات مورد نظر خود از گوشی خود استفاده می‎کنند نیاز افزایش یافته است. بنابراین سرعت لود صفحات یک وب‎سایت در دستگاه‎های موبایل اهمیت به خصوصی دارد که در این آموزش از اکسپرت سئو به این موضوع میپردازیم. در همین خصوص گوگل از فرم ورک جدیدی به اسم AMP رونمایی کرده است که هدف از ارائه آن بهبود عملکرد صفحات وب حاوی متن، تصویر، انیمیشن، فیلم و غیره در دستگاه‎های همراه است. گوگل قصد دارد به دنبال ارائه این ابزار راهکاری سریع و بهینه در اختیار کاربران قرار دهد تا به سهولت قادر به مشاهده محتوای صفحات وب، به ویژه وب‎سایت دارای محتوای زیاد (به عنوان مثال وب‎سایت‎های خبری) باشند.

بررسی فریم ورک AMP

AMP یا Accelerated Mobile Page در تعریف به معنای بالا بردن میزان سرعت بارگذاری صفحات در موبایل است. پروژه AMP یک فریم ورک جدید و متن باز به شمار می‎رود که کاملا از تکنولوژی‎های موجود در وب شکل گرفته است. بنیان‎گذار این پروژه شرکت‎های گوگل و توئیتر هستند که به برنامه‎نویسان کمک می‎کند صفحات HTML با حجم کمی ایجاد کنند. این کدها به سهولت در صفحات موبایل بارگذاری می‎شوند تا صفحات وب‎ با لود سریع در معرض دید کاربران قرار گیرند.

شرکت‎های متعددی از جمله ووردپرس، Pinterest، اپل و لینکیدن در این پروژه شرکت کرده‎‎‌اند که نام آن‎ها با فعالیت در فناوری‎های وب گره خورده است.

بررسی تاثیر AMP در بالا بردن میزان سرعت لود صفحات موبایل

در بالا اشاره کردیم که AMP یک فریم ورک متن باز با قابلیت بهینه‎سازی کدهای HTML است. کدهای این پروژه سرعت لود بالایی داشته و در نتیجه بارگذاری سریع صفحات وب را به دنبال دارند تا خواندن صفحات وب برای کاربران ساده‎تر شود.

برنامه‎نویسان تنها قادر به استفاده از تگ‎های خاصی از HTML بوده و مجاز به استفاده از تمامی تگ‎ها نیستند. علاوه بر این کدهای CSS ساده و بسیار کاربردی توسط این افراد استفاده می‎شود و تمامی کدهای جاوا اسکریپت نیز مجاز نیستند. AMP استایل خاصی برای این افراد در نظر می‎گیرد و باعث نادیده گرفتن کدهای CSS نمی‎شود و آن دسته از کدهایی که حجم صفحات وب‎سایت شما را افزایش می‎دهند را به عنوان عامل غیرمجاز در نظر می‎گیرد.

در نتیجه هدف پلت‎فرم AMP بالا بردن میزان خوانایی و سرعت بارگذاری صفحات وب در موبایل است.

نحوه نمایش AMP در نتایج جستجو

حال با مفهوم AMP آشنا شده‎ایم و قصد داریم به نحوه نمایش این صفحات در موتورهای جستجو نیز نگاهی بیندازیم. AMP بر روی گوشی‎های همراه هدف‎گذرای شده و براساس دمو نشان داده شده در وب‎سایت رسمی گوگل وب‎سایت‎های نوشته شده توسط این فریم ورک لینک آبی دارند.

   به چه شکل وب‎سایت خود را با توجه به استانداردهای AMP استاندارد کنیم؟

ابتدا بایستی صفحات AMP خود را بسازید و صفحه سایت خود را با توجه به استانداردهای آن طراحی کنید. در این خصوص می‎توانید با استفاده از ابزار developer tools  گوگل کروم از استاندارد کدهای خود بر اساس فریم ورک AMP مطلع شوید. پلاگین‎های وردپرس که به منظور ایجاد صفحات AMP نوشته شده‎اند نیز می‎توانند به شما کمک کنند تا صفحات داینامیکی براساس استانداردهای AMP بسازید.

علاوه بر این می‎توانید با رفتن به وب‎سایت رسمی AMP و کلیک بر روی Github نسبت به بهینه‎سازی صفحات وب‎سایت خود بر اساس این پلت‎فرم اقدام کنید.

یقینا گوگل با ایجاد AMP هدف به خصوصی را در نظر گرفته است و ممکن است در آینده‎ای نزدیک با توجه به بهره‎مندی این فریم‎ورک از طراحی ساده جایگزینی برای تکنیک‎های طراحی رسپانسیو و نسخه موبایل سایت معرفی شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *